Találja meg a cége számára legmegfelelőbb vállalkozói hiteleket a Benks szakértőinek segítségével!

Kérje hitelszakértőink segítségét az ügyintézésben, válassza díjmentes szolgáltatásunkat!

Vállalkozói hitelek

A kedvező kamatozású és államilag támogatott vállalkozói hitelek olyan lehetőségeket kínálnak a vállalkozásoknak, amelyek alapvetően befolyásolhatják azok fejlődését, versenyképességét, vagy éppen a vállalkozások váratlan élethelyzeteinek kezelését.


A sikerhez elengedhetetlen, hogy a cégvezetők időben felismerjék és kihasználják az elérhető finanszírozási lehetőségeket, illetve, hogy a célhoz legmegfelelőbb hitel eszközt válasszák. A Benks szakértői mindkét témában a vállalkozások rendelkezésére állnak.

Egy jól megválasztott vállalati hitel lehetőséget teremt a cégeknek, hogy előnyt élvezzenek az ár versenyben és erőforrásaikat hatékonyabban használják fel.

A vállalkozások a következő lehetőségek közül választhatnak:

Folyószámlahitel

A folyószámlahitel a legegyszerűbben és leggyorsabban igényelhető hitel, amelynek fő célja az átmeneti likviditási problémák megoldása. Cégek életében gyakran előfordulhat, hogy partnerük késik a fizetéssel, vagy előre kell egy nagyobb összeget kifizetniük, mielőtt bevételt kapnának. Ilyenkor jön jól a folyószámlahitel.

Az előnye, hogy a hitelt szabadon felhasználhatjuk, és a számlavezető bank a vállalkozás pénzügyi helyzete és pénzforgalma alapján állapítja meg a hitelkeretet, amelyhez nem szükséges hitelfedezet. A kamatot csak a felhasznált hitelkeretre kell fizetnünk. Ha érkezik utalás a vállalkozói számlánkra, akkor automatikusan visszatöltődik a hitelkeret, így nem kell külön foglalkoznunk a törlesztéssel.

Azonban van néhány hátránya is. A bankok évente felülvizsgálják az adható hitelkeret nagyságát, és attól függően, hogy hogyan alakult a vállalkozás gazdasági helyzete és számlaforgalma, a hitelkeretet csökkenthetik vagy akár el is vehetik.

Beruházási hitel

Amikor egy vállalkozás székhelyet, telephelyet vagy irodát kíván vásárolni, terjeszkedni vagy új gépeket, berendezéseket szeretnénk beszerezni, de nem áll rendelkezésre elegendő forrás, a beruházási hitel lehet a megoldás. Ha a cél ingatlanvásárlás, vagy van már hitelmentes ingatlan a cégben, akkor az megfelelő fedezetet nyújthat a hitelhez.

Az előnye, hogy léteznek olyan típusú beruházási hitelek, amelyeket kezdő vállalkozások is igényelhetnek, emellett kedvező kamatozással rendelkeznek.

Azonban a beruházási hitelnek vannak hátrányai is. Az ügyintézési ideje hosszú lehet az ingatlan értékbecslése és a folyósításhoz kapcsolódó feltételek miatt. Szükséges biztosítani az ingatlant, közjegyzői okiratba foglalni a szerződést, és földhivatalba kell menni. Az átfutási idő legalább 4-8 hét, sőt, ez az időintervallum bankonként eltérő lehet.

A beruházási hitel segítséget nyújthat vállalkozásunknak a növekedésben és fejlődésben, azonban érdemes figyelembe venni az ügyintézés hosszabb idejét és a kapcsolódó kötelezettségeket is a döntés előtt.

Forgóeszközhitel

Amikor hirtelen megnövekednek a vevői megrendelések, az áruk iránti kereslet emelkedik, vagy új termékeket kívánunk bevezetni a vállalkozás termékkínálatába, akkor a forgóeszközhitel lehet a megfelelő megoldás. Az ilyen típusú hitel célja a forgóeszközök finanszírozása, vagyis olyan eszközöké, amelyek folyamatosan cserélődnek és hozzájárulnak a vállalkozás napi működéséhez.

Előnye, hogy a forgóeszközhitelhez viszonylag gyorsan hozzájuthatunk, és nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy gyorsan reagáljon a növekvő keresletre vagy új lehetőségekre.

Azonban a forgóeszközhitelnek vannak hátrányai is. A folyósítás csak számlák alapján történik, tehát minden esetben igazolni kell a hitelcél felhasználását. Ez a folyamat több adminisztrációt igényelhet.

A nyílt végű pénzügyi lízing lényegében egy speciális bérleti szerződés, ahol az ügyfél egy szolgáltatást vásárol, és havonta fizeti a törlesztő részleteit.

Gyakran használják jármű-vásárlásra

  • Egyik legnagyobb előnye, az, hogy a céges használat arányában az ÁFÁ-t vissza lehet igényelni, új- és használt autót is lehet vásárolni belőle. A futamidő végén az ügyfél eldöntheti, megveszi-e az eszközt.

Állami támogatások

Az államilag támogatott finanszírozás a KKV-szektor számára különösen fontos. Az ilyen módon támogatott hitelek úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legszélesebb körben, és a vállalkozások működéséhez leginkább igazodó feltételekkel igénybe vehetők legyenek.

A beruházási hitelek, forgóeszköz- és folyószámlahitelek terén is találhatóak támogatott konstrukciók.

Még akkor is, ha vállalkozásunk induló fázisban van, érdemes átnézni ezeket a támogatott hitel lehetőségeket. Vannak olyan termékek, ahol nem feltétel a lezárt üzleti év a cég számára. Azonban minden esetben kikötik, hogy csak olyan cég vehet fel támogatott hitelt, amelynek nincs lejárt köztartozása, és a vállalkozás nem lehet felszámolás vagy törlési eljárás alatt.

Ezek az állami támogatással rendelkező hitelek lehetővé teszik a KKV-k számára, hogy könnyebben hozzájussanak a beruházásaikhoz vagy a mindennapi működésükhöz szükséges finanszírozáshoz. Az állam által nyújtott támogatások csökkenthetik a hitelkamatokat, kedvezőbb feltételeket biztosítva a vállalkozások számára.

Mielőtt bármilyen hitelt igénylünk, érdemes alaposan megismerni az adott konstrukció feltételeit és előnyeit, és biztosítani, hogy vállalkozásunk megfeleljen a támogatott hitel igényléséhez szükséges feltételeknek. Az államilag támogatott hitelek segítenek a vállalkozásoknak a fenntartható növekedésben és sikeres működésben, így érdemes kihasználni az elérhető lehetőségeket.

Banki és biztosítási partnereink

Lépjen velünk kapcsolatba!


Amennyiben visszahívást kér tőlünk, munkatársaink hamarosan megkeresik Önt telefonon, vagy e-mailben, és pontosítják, hogy milyen ügyben tudunk rendelkezésére állni. Ezen kívül arra is lehetősége van, hogy felhívjon minket telefonszámunkon, vagy emailt küldjön nekünk az info@benks.hu e-mail címünkre. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük.

A Benks 2007 óta már több mint 100.000 ügyfelének segített  kiválasztani a megfelelő pénzügyi megoldásokat. Bízza pénzügyeit szakértőinkre!

Gyors

Időt és energiát takarítunk meg Önnek

Díjmentes

Szolgáltatásaink ügyfeleink számára díjmentesek

Stresszmentes

Felejtse el a stresszt, mi gondoskodunk mindenről

Professzionális

Tapasztalt szakértőinkre mindig számíthat