Találja meg az igényeinek legmegfelelőbb hitelkártyát a Benks szakértőinek segítségével

Kérje hitelszakértőink segítségét az ügyintézésben, válassza díjmentes szolgáltatásunkat!

Hitelkártyák


Amennyiben időnként nagyobb pénzösszegekre lehet szüksége, de nem akar több százezer forintot tartani a bankszámláján vagy készpénzben, akkor Önnek a hitelkártya lehet az ideális eszköz.

Hívja munkatársainkat, vagy kérjen vissza hívást weboldalunkon, és mi bemutatjuk Önnek az elérhető legkedvezőbb hitelkártya ajánlatokat.

A hitelkártyák olyan fizetési eszközök, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy használják a kibocsátó bank pénzét vásárlások és tranzakciók során. A hitelkártyák között számos különbség lehet, és a konkrét különbségek a kártyatípustól és a kibocsátó banktól függhetnek. Az alábbiakban néhány általános különbséget és a hitelkártyák előnyeit foglaljuk össze:

 1.  Hitelkeret: A hitelkártya egy előre meghatározott hitelkeretet biztosít a felhasználó számára. Ez azt jelenti, hogy a kártyatulajdonos a hitelkeret erejéig használhatja a bank pénzét vásárlásokhoz vagy más tranzakciókhoz.
 2.  Visszafizetési határidő: A hitelkártya használata esetén a felhasznált összeget általában egy meghatározott időszakon belül vissza kell fizetni. Ha a felhasználó teljes összeget fizet vissza a határidőig, akkor nem keletkezik kamat. Ha azonban csak részlegesen vagy késve fizet vissza, akkor kamatot kell fizetnie a fennmaradó egyenlegre.
 3.  Részletfizetési lehetőség: A hitelkártyák lehetővé teszik a részletfizetést, ami azt jelenti, hogy a felhasználó kisebb részletekben is visszafizetheti a felhasznált összeget. Ez előnyös lehet, ha a felhasználó nem tud egyszerre teljes összeget fizetni.
 4.  Vásárlóvédelem és biztonság: A hitelkártyák általában extra védelmet nyújtanak a vásárlók számára. Ha például vásárlás során probléma merül fel, vagy hamisított tranzakció történik, a hitelkártya-társaság visszafizetést vagy vitarendezést kínálhat.
 5.  Pénzügyi rugalmasság: A hitelkártyák lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy rugalmasabban kezeljék a pénzügyeiket. Előre meghatározott hitelkeretet biztosítanak, amelyet váratlan kiadások fedezésére vagy sürgős vásárlásokra lehet felhasználni.

 Az egyik vonzó tulajdonsága a hitelkártyáknak az, hogy a tulajdonosaik különböző kedvezményeket kaphatnak, ha használják azokat. Nézzünk néhány példát:

 •   Pontgyűjtés: Bankunk partnerséget köthet más szolgáltatóval, és közösen kibocsáthatnak co-branded kártyákat. Ilyen esetben a hitelkártyával történő vásárlás pontokat gyűjt, amelyeket a partner szolgáltatásaira válthatunk (például repülőjegy az Erste Bank és a Wizz Air közös hitelkártyájával).
 • Fontos azonban figyelni az induló akciókat a szerződéskötéskor, mivel ilyenkor extra összegeket írhatnak jóvá, vagy akár megduplázhatják a pontokat "üdvözlőbónusz" formájában.
 • Speciális kedvezmények: Nagyobb kedvezménnyel vásárolhatunk különböző partnerüzletekben. Emellett részt vehetünk törzsvásárlói programokban is a kártya révén, amivel további kedvezményeket kaphatunk. Például a Tesco vagy az Auchan saját hitelkártyájával különböző ajánlatokat élvezhetünk az üzleteikben.
 •  Állandó kedvezmények: Bizonyos hitelkártyákkal akár 10-15% vagy akár 20% kedvezménnyel vásárolhatunk bizonyos termékeket, étteremben étkezhetünk vagy tankolhatunk kedvezményes áron.
 •  Pénzvisszatérítés: A hitelkártyák egyik legnépszerűbb funkciója, hogy a vásárlások után 1-3%, vagy akár 5% visszatérítést kaphatunk vissza, attól függően, milyen kártyát használunk. Ez a visszatérítés negyedévente, félévente vagy évente történik. Az összegnek, amit így visszakaphatunk, van egy maximális határa, ha elérjük ezt az összeghatárt nem kapunk vissza több pénzt ( így jellemzően 40-60 ezer forintot gyűjthetünk össze évente). A visszatérítés nemcsak vásárlásra vonatkozik, hanem például közüzemi számlákra is.
 •  Majdnem minden banknál található kalkulátor, amellyel kiszámolhatjuk, mennyi pénzt kereshetünk az adott kártyával. Érdemes használni ezeket az eszközöket, és azt a kártyát választani, amivel a legtöbb pénzt kereshetjük költéseink mellett, anélkül, hogy hatalmas díjakat kellene fizetnünk! Ha például keveset költünk ruházatra, akkor ne olyan kártyát válasszunk, amely a ruhavásárlásra adja a legmagasabb visszatérítést.
 •  Utasbiztosítás: A prémium kategóriás kártyákhoz gyakran tartozik teljes körű utasbiztosítás, valamint 24 órás telefonos asszisztencia, ha segítségre van szükségünk. Továbbá ingyenesen használhatjuk a repülőtéri bárok elkülönített részeit, amelyeket egyébként csak magas áron lehetne igénybe venni.
 •  Áruhitel, részletfizetés: A hitelkártya gyakran előfeltétele a kedvezményes, akár 0% THM-mel ellátott áruhitelszerződésnek. Ennek eredményeként két szerződés jön létre: egy hitelkártyaszerződés és egy hitelszerződés a kedvezményes áruhitelről. Tehát a kártya lehetővé teszi, hogy nagyobb összegű termékeket vásároljunk nagyobb üzletekben és műszaki boltokban.

  Banki és biztosítási partnereink

  Lépjen velünk kapcsolatba!


  Amennyiben visszahívást kér tőlünk, munkatársaink hamarosan megkeresik Önt telefonon, vagy e-mailben, és pontosítják, hogy milyen ügyben tudunk rendelkezésére állni. Ezen kívül arra is lehetősége van, hogy felhívjon minket telefonszámunkon, vagy emailt küldjön nekünk az info@benks.hu e-mail címünkre. Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük.

  A Benks 2007 óta már több mint 100.000 ügyfelének segített  kiválasztani a megfelelő pénzügyi megoldásokat. Bízza pénzügyeit szakértőinkre!

  Gyors

  Időt és energiát takarítunk meg Önnek

  Díjmentes

  Szolgáltatásaink ügyfeleink számára díjmentesek

  Stresszmentes

  Felejtse el a stresszt, mi gondoskodunk mindenről

  Professzionális

  Tapasztalt szakértőinkre mindig számíthat